Kecskeméti Törvényszék - Ítélet a sorozatos lopásokat elkövető férfiakkal szemben

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kiskunhalasi Járásbíróság 4 év 6 hónap börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 41 éves kiskunhalasi férfit, míg 44 éves - szintén kiskunhalasi - társával szemben 3 év börtönt és 3 év közügyektől eltiltás szabott ki lopássorozat elkövetéséért. 

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2018. szeptember 12. és 2019. február 7. között kiskunhalasi - túlnyomórészt lakatlan - házakba törtek be és onnan különböző értékeket – elsősorban készpénzt és arany ékszereket - loptak el. A lopásokkal összesen csaknem 2 millió Ft kárt okoztak, melynek csak egy kisebb része térült meg. A bíróság az I. r. vádlott bűnösségét 25, társáét pedig 23 lopásban állapította meg. Egyúttal kötelezte őket mintegy másfél millió forint összegű kártérítés megfizetésére.
Az ügy III. r. vádlottjával szemben – aki egy lopásban segédkezett társainak – a bíróság 312 óra közérdekű munkát szabott ki.

Az ítélet a III. r. vádlott vonatkozásában jogerős, míg az I. r. vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, az ügyészség pedig az I. r. és II. r. vádlottak vonatkozásában 3 napot tartott fenn nyilatkozata megtételére.

Kecskemét, 2020. november 25.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály