Kecskeméti Törvényszék - Ítélethirdetés a kiskunhalasi tanyasi bántalmazásban

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kecskeméti Törvényszék ítéletet hirdetett abban a büntetőügyben, melynek vádlottai egy tanyán bántalmazták egymást.
Az ítélet lényege szerint az I.r. vádlott és a sértett tanyaszomszédok voltak Kiskunhalason. 2017 tavasza óta feszült volt köztük a viszony.

2017. október 1-jén a vádlott és a sértett családtagjai között szóváltás alakult ki, melynek során az I.r. vádlott a sértettet egy bicskával két alkalommal megszúrta, a II.r. (fiatalkorú) vádlott pedig egy ásóval többször a feje irányába sújtott. Ezt követően a sértett veje (az ügy V.r. vádlottja) és az I-III.r. vádlottak között dulakodás alakult ki, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást (ököllel, ásóval, szerszámnyéllel). Az ügyészség a IV.r. vádlottat az ügyészség azzal vádolja, hogy a sértett élettársára támadt egy gázsray-vel.
A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét műtéttel sikerült megmenteni. Az I.r., IV.r. és az V.r. vádlottak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.
A Kecskeméti Törvényszék az I.r. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra, a II.r. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év fiatalkorúak börtönére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg társaik felfüggesztett börtönt kaptak.

Az ítélet nem jogerős.

Kecskemét, 2018. december 6.
                                                                                 

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály