Kecskeméti Törvényszék - „Légyott” helyett rablás – elítélték a nőt

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kecskeméti Járásbíróság 2 év 2 hónap börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 21 éves budapesti nőt, akivel szemben rablás, lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.
Az ügy lényege szerint a nő 2022. június 1-jén, este, Kecskeméten beült egy ismerőse furgonjába és kimentek a város szélére azért, hogy ott szexuális szolgáltatást nyújtson a férfinak. A sértett sofőr a „légyott” reményében előre átadott a nőnek 5.000 forintot, majd az autóból kiszállva megkerülte a furgont. Amikor a jobb első ajtón be akart szállni, a nő egy gázsprayvel rátámadt. A férfi a támadás következtében átmenetileg elveszítette a látását, így védekezésre képtelen állapotba került. Ezt kihasználva a nő kivett a férfi - műszerfalon hagyott - pénztárcájából 190 ezer forintot és elfutott.
A nőnek azért is bíróság elé kellett állnia, mivel 2022 májusa és júniusa között többször tankolt benzinkutakon úgy, hogy egyáltalán nem fizetett az üzemanyagért. Az első esetben tankolást követően még bement a vásárlótérbe, onnan azonban rögtön sarkon is fordult arra hivatkozva, hogy kint felejtette a bankkártyáját. A következő alkalommal már be sem ment a boltba, a tankolás után rögtön elhajtott. A nőnek több bolti parfümlopás, valamint lopott bankkártyákkal való sikertelen pénzfelvételek miatt is felelnie kellett.
Mindezeken túl egy kecskeméti családi ház éjszakai kifosztásánál a helyszínt figyelve segítette a társát, egy 27 éves férfit, azonban a bűncselekmény elkövetése során megzavarták őket, így elmenekültek a helyszínről. 
Az előkészítő ülésen a nő a bűnösségét beismerte, a tárgyalás tartásáról lemondott, míg a társa nem tett beismerő vallomást, így az ő esetében a bíróság tárgyalás kitűzésével folytatja az eljárást.
Az ítélet nem jogerős.

Kecskemét, 2023. szeptember 22.