Kecskeméti Törvényszék - Letartóztatásban az embercsempészéssel gyanúsított szír férfiak

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a három szír férfiaknak a letartóztatását, akiket embercsempészéssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint az 50, a 38 és a 33 éves férfiak egy ismeretlen személy utasítása alapján Gyula térségében 28, Románia területéről érkező szír állampolgárságú személyt vettek fel egy tehergépkocsival és egy személygépjárművel, majd elindultak Magyarország nyugati határának irányába.
2021. január 10-én 3 óra 35 perckor Kecskemét térségében a rendőrség járőrei ellenőrzésük alá vonták mind a két gépjárművet. A tehergépkocsi rakterében megtalálták a 28 fő szír állampolgárt, akik illegálisan tartózkodtak Magyarország területén.

A járásbíróság a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsított három férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés megakadályozása és a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség, valamint két gyanúsított és védőjük tudomásul vette, így az ő vonatkozásukban az véglegessé vált, míg egy gyanúsított és annak védője fellebbezést jelentett be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék fog elbírálni.

Kecskemét, 2021. január 12.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály