Kecskeméti Törvényszék  - Letartóztatásban az unokaöccse súlyos bántalmazásával gyanúsított férfi

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kecskeméti Járásbíróság 1 hónapra elrendelte annak az 50 éves kecskeméti férfinek a letartóztatását, akit az unokaöccse sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítanak. 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. október 27-én, a délelőtti órákban házának udvarán észrevette, hogy a vele egy udvarban lakó unokaöccse – akinek a kezében egy kalapács volt - egy ajtótokot visz magával. Közölte vele, hogy az udvarban minden az övé, majd egy betondarabbal tarkón ütötte az unokaöccsét, és a kezéből kivette a kalapácsot. Ezt követően a betondarabot eldobta, a kalapáccsal pedig az unokaöccse arcára mért ütést, majd miután a sértett a földre zuhant, két alkalommal az arcába rúgott. Ezt követően az eszméletlen sértettet a nyakánál fogva a közeli közkúthoz húzta ahol vizet engedett a fejére. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A bíróság a letartóztatást a szökés, elrejtőzés, a konspiráció és a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a korábban rablás és más bűncselekmények miatt már elítélt gyanúsítottal szemben. 
A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el. 

Kecskemét, 2020. október 29. 

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály