Kecskeméti Törvényszék - Letartóztatásban a rablással gyanúsított szerelmespár

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kecskemét Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 25 éves kunbajai nő és egy 17 éves mélykúti fiatalkorú férfi letartóztatását, akiket rablással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak – akik élettársi kapcsolatban állnak – 2021. március 28. napján éjfélkor megjelentek egy mélykúti ismerősük - az ügy sértettje - lakásnál és hangosan kiabáltak, hogy engedje be őket. A sértett megjelent az ajtóban és megpróbálta elküldeni őket onnan, azonban a fiatalkorú gyanúsított berúgta a bejárati ajtót, bement a sértett szobájába és elvette az éjjeli szekrényen elhelyezett övtáskát valamint egy mobiltelefont. Ezalatt a nő a lakásban kutatott további értékek után. A sértett visszakövetelte az értékeit, azonban a fiatalkorú arcon ütötte, melynek következtében a földre esett és a szekrénybe beütötte a fejét. Ezt követően a gyanúsítottak távoztak a helyszínről és magukkal vitték a telefont és az övtáskát, amelyben a sértett személyi okmányai, bankkártyája és 500 forint készpénze volt. A sértett kára az eljárás során megtérült.

A járásbíróság a büntetlen előéletű nő letartóztatását a jelenlét biztosítása, míg a büntetett előéletű fiatalkorú esetében a jelenlét biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és a nő tudomásul vette, azonban a fiatalkorú és védője fellebbezést jelentettek be, míg a nő védője és a fiatalkorú törvényes képviselője az ülésen nem vett részt, számukra 5 munkanap áll rendelkezésre az esetleges jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Kecskemét, 2021. március 31.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya