Kecskeméti Törvényszék - Utcai rablással gyanúsítják őket, letartóztatásba kerültek

Szervezeti egység
Kecskeméti Törvényszék

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását azoknak a 20 és 27 éves férfiaknak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy késsel megfenyegettek és kiraboltak két férfit Lajosmizsén.
 
A megalapozott gyanú szerint a 20 éves gyanúsított 2020. augusztus 2-án éjszaka találkozott az ügy két sértettjével, akikkel beszélgetni kezdett, mialatt idősebb társa csatlakozott hozzájuk. A 20 éves gyanúsított elkérte az egyik sértett mobiltelefonját, aki átadta neki, amikor azonban visszakérte,a gyanúsítottak kést rántottak és megfenyegették a két sértettet. Ezt követően a 27 éves gyanúsított ököllel arcon ütötte az egyik sértettet és elvette a 20.000.-Ft értékű ezüst láncát, valamint a zsebéből kivett 220.-Ft készpénzt is. Ezt követően a másik sértettet is bántalmazta, akitől 3.500.-Ft összeget zsákmányolt. Mindeközben társa a sértetteket továbbra is késsel fenyegette.
 
A járásbíróság a magas büntetési tétellel -5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett- bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, büntetett előéletű gyanúsítottak letartóztatását a jelenlétük biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.
 
A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak és a 20 éves gyanúsított védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el. 
 
Kecskemét, 2020. augusztus 5.
 
                                                                                   Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály