Miskolci Törvényszék - Egy testvérpár okozhatta az idős sértett halálát borsodban

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Miskolci Járásbíróság a mai napon 2020. november 29-én elrendelte a letartóztatását annak a testvérpárnak, akikkel szemben halált okozó testi sértés miatt indult nyomozás. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2020. november 26-án együtt italoztak, majd úgy döntöttek az általuk korábbról ismert, egyedül élő idős sértettől fognak pénzt szerezni. A gyanúsítottak a sértett házába az ablakon keresztül jutottak be, majd bementek abba a szobába, ahol a 94 éves sértett az ágyban feküdt. Az idős nő felismerte gyanúsítottakat, segítségért kiáltott, mire a gyanúsítottak a száját befogták és a földre rántották. A földön fekvő sértettet többször megütötték és a nyakát szorították. Miután a sértett eszméletét vesztette, átkutatták a lakást, majd 100.000 Ft készpénzzel távoztak, magára hagyva a földön fekvő, eszméletlen sértettet. A sértett bordatöréseket, zúzódásokat szenvedett, a sérülések miatt a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsítottakkal szemben halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás. A cselekmény okán a gyanúsítottakkal szemben – bűnösségük megállapítása esetén - akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértéke miatt megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Tartani kell attól is, hogy egymással összebeszélve a büntetőeljárás eredményességét veszélyeztetnék. A bíróság a felsorolt indokok miatt enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. 

Miskolc, 2020. november 29.

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály