Miskolci Törvényszék - Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a kenézlői kettős emberölés vádlottját

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Miskolci Törvényszék 2019. december 3-án hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki Kenézlőn élettársát és annak testvérét olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértettek a helyszínen belehaltak a sérülésekbe. 

Az ítélet szerint a vádlott egy háztartásban élt Kenézlőn élettársával és annak nővérével, a két sértettel. 2018. február 12-én este a vádlott és a sértettek között vita alakult ki a férfi féltékenysége miatt, majd mindhárman dulakodni kezdtek. Ekkor a vádlott egy több mint 5 cm átmérőjű, 95 cm hosszú fakaróval testszerte ütlegelni kezdte a sértetteket, főként a fejükön, amelynek következtében olyan súlyos koponyasérüléseik keletkeztek, hogy a két nő a helyszínen életét vesztette.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés büntetést fegyházban kell végrehajtani, mely büntetésből a vádlott legkorábban 35 kitöltését követően szabadulhat.
A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a férfi büntetett előéletű, és jelen cselekményt is egy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, közeli hozzátartozók sérelmére követte el. 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, azonban a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be az ítélet ellen. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Miskolc, 2019. december 3.    

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály