Miskolci Törvényszék - Elítélte a Kazincbarcikai Járásbíróság a feleségére és annak barátnőjére támadó férfit

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott a feleségére és annak barátnőjére támadó férfi ügyében. 

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott felesége az állandó házastársi viták miatt a cselekményt megelőző néhány hónappal a barátnőjéhez költözött. 2021 augusztusában az esti órákban a terhelt bement felesége barátnőjének házába, ahol szóváltásba keveredett házastársával, melynek során őt fejbe rúgta, majd kézzel, ököllel testszerte ütni kezdte, illetve a sértett földre kerülését követően több alkalommal megrúgta. A férfi azzal fenyegette meg a házastársát, hogy megöli. 

Az ügy másik sértettje, a bántalmazott asszony barátnője a sértett segítségére sietett, megpróbálta megakadályozni a további bántalmazást, azonban ennek hatására a férfi a védelmező személy ütlegelésébe kezdett, miközben azt kiabálta, hogy meg fogja ölni, a feleségét pedig meg is kínozza. A házastárs megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban a terhelt követte őt, a barátnőt pedig megfenyegette, hogy ha megmozdul, megöli. A segélyhívó számát a házastárs barátnője tárcsázta, a vádlott cselekményével a mentősök és az intézkedő rendőrök megjelenésekor hagyott fel.

A vádlott házastársa a cselekmény következtében 8 napon túl, míg barátnője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntettében, személyi szabadság megsértésének bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek és őt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi elkövetéskori büntetlen előéletét és beismerő nyilatkozatát, míg súlyosító körülményként esett latba a más büntetőeljárás hatálya alatti, ittas elkövetés, az a tény, hogy részben hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt, valamint a brutális, kitartó elkövetési módot is ilyenként értékelte. Súlyosító körülmény volt még a deliktumok halmazata, illetve az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottsága. 

Az ítélet nem jogerős. 

Miskolc, 2024. január 25.

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály