Miskolci Törvényszék - Ezüst gyűrűt rabolt Mezőkövesden - letartóztatták

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

Egy hónapra elrendelte a Mezőkövesdi Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy szórakozóhelyen rátámadt egy másik férfira, majd az utcán folytatva a bántalmazást végül kirabolta őt.
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2019. október 6-án hajnalban Mezőkövesden, egy szórakozóhelyen vitába keveredett a sértettel, akit ököllel mellkason ütött. A verekedésnek a biztonsági őr vetett véget, aki kivezette a két férfit az épületből. A gyanúsított azonban az utcán tovább folytatta a bántalmazást, aminek következtében a sértett a földre esett, ahol további ütéseket és rúgásokat szenvedett el. Amikor a sértett megpróbált elmenekülni a helyszínről, a gyanúsított ismét rátámadt a férfira, és felszólította, hogy adja oda a rajta lévő ékszereket. A gyanúsított végül csak a sértett ezüst gyűrűjét tudta megszerezni, majd elmenekült a helyszínről.
A férfival szemben rablás, garázdaság és testi sértés elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségének megállapítása esetén akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A nyomozás még kezdeti szakaszban van, így a bíróság álláspontja szerint az sem zárható ki, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást.

A bíróság ezen indokok alapján a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak, így a férfi letartóztatását rendelte el 2019. november 9-ig.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Miskolc, 2019. október 9.
 

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály