Miskolci  Törvényszék -Felsőruházatát eltávolítva magára hagyta a hidegben – letartóztatásban az emberöléssel gyanúsított férfi 

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a terheltnek a letartóztatását, aki 2023. március 18-án az éjszakai órákban magára hagyta a félmeztelenül, ittas állapotban földön fekvő sértettet. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett napi kapcsolatban álltak egymással, rendszeresen együtt italoztak. Baráti viszonyuk ellenére mindennapos volt közöttük a konfliktus, mely alkalmanként tettlegességig fajult. 2023. március 18-án a kora esti óráktól kezdődően többször alakult ki közöttük szóbeli vita, továbbá dulakodás. Az estét egy barátjuknál töltötték, majd távozásukkor, az ingatlan udvarán ismét összeszólalkoztak, a gyanúsított két alkalommal arcon ütötte a sértettet, valamint annak felsőruházatát letépte és eldobta. A ruhadarabok leszakítását követően a terhelt a földön fekvő ittas sértettet – annak ellenére, hogy éjszaka hideg, -3 Celsius fok közüli hőmérséklet volt – magára hagyta, majd lakására távozott.

A sértett kihűlés következtében elhunyt. 

A hajnali órákban a gyanúsított visszament megnézni a férfit, azonban a holttestet meglátva pánikba esett és a letépett ruhadarabokat a szeméttárolóba dobta.  

A terhelt fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására. 

A Miskolci Járásbíróság álláspontja szerint a kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. 

A végzés végleges. 

Miskolc, 2023. szeptember 21.

Miskolci  Törvényszék Sajtóosztály