Miskolci Törvényszék - Ítéletet hozott a bíróság a rendőrökre támadó encsi férfi ügyében

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

Az Encsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfit 2021 februárjában egy másik eljárás kapcsán, intézkedés céljából keresték fel encsi lakóhelyén a rendőrök. Amikor a vádlott észrevette a rendőrségi autót, futva menekülni kezdett és csak többszöri felszólításra állt meg, majd két kézzel megragadott egy mintegy 10 kg súlyú, fémlábú irodaszéket, a magasba emelte és a rendőr feje felé ütött vele. A sértett kezével kivédte a támadást, de 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett, míg az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. Az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Miskolc, 2022. január 14.

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály