Miskolci Törvényszék - Ítéletet hozott a bíróság a sályi garázda ügyében

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Mezőkövesdi Járásbíróság a 2022. január 10. napján megtartott előkészítő ülésen jogerősen döntött annak a garázdasággal vádolt sályi férfinak az ügyében, aki egy baltával fenyegette a házibuliban résztvevő vendégeket.
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és jelen eljárásban meg nem vádolt fiatalkorú társa 2020. november 6-án egy sályi lakóházban rendezett összejövetelen szóváltásba került az ott tartózkodó két hölgy vendéggel, akiket többször meg is ütött. A vádlott még akkor sem nyugodott meg, miután a rendőrök kiértek a helyszínre. Magához vett egy 60 cm hosszú fanyelű baltát, s miközben fenyegetőzött, azzal több alkalommal beleütött a lakóház lemezkapujába.
A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, őt a bíróság garázdaság bűntette miatt 6 hónap szabadságvesztésre és mellékbüntetésül 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a büntetés-kiszabás során a vádlotti beismerést, ugyanakkor súlyosító körülményként, hogy a vádlott ittas volt a cselekmény elkövetésekor.
A kihirdetett ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

Miskolc, 2022. január 11. 

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály