Miskolci Törvényszék - A kijárási tilalom sem tartotta vissza a tetten ért gyanúsítottat 

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Miskolci Járásbíróság 2020. november 26-án elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a kijárási tilalom ellenére éjjel az utcára ment, épp egy autót akart feltörni, amikor tetten érték.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított hónapok óta nem tartózkodott a bejelentett lakásán, vele szemben más ügye miatt elfogató parancsot adtak ki. 2020. november 23-án éjfél előtt a járványhelyzet miatt elrendelt kijárási korlátozás ellenére az utcára ment. Miskolcon a Szeles utcán parkoló egyik autóhoz lépett, annak ablakát betörte, de a kocsiból semmit nem tudott elvinni, mert tettét a Terror Elhárítási Központ arra járőröző munkatársai észrevették. 

A gyanúsítottal szemben lopás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanúsított életmódja miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna. A gyanúsított előéletére tekintettel az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra, 2020. december 26-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában.

Miskolc, 2020. november 26.

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály