Miskolci Törvényszék - Letartóztatásban a Búza téri rablás gyanúsítottja

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Miskolci Járásbíróság 2019. január 11-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki Miskolcon, a Búza téri autóbusz-állomáson vert meg egy férfit, majd elvette a nála lévő értékeit.

A gyanú szerint a férfi 2019. január 6-án vitába keveredett a pályaudvaron tartózkodó sértettel. A veszekedés közben akkora erejű ütést mért a sértettre, hogy az elesett és beütötte fejét az aszfaltba. A gyanúsított ezt követően átkutatta a sérült, földön fekvő férfi ruházatát, majd azért, hogy ne tudjon védekezni, ismét megütötte. A sértett ruhájában körülbelül 10.000,- forint készpénzt, illetve annak iratait és bankkártyáját találta, melyet el is vett tőle.

A gyanúsítottat a pályaudvar térfigyelő kameráinak felvételei alapján sikerült beazonosítani. 

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén a terhére rótt cselekmények elkövetése miatt 2 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel és arra, hogy a gyanúsított kihallgatását követően megpróbált elmenekülni a hatóság elől, megalapozottan feltehető, hogy ismét elrejtőzne vagy megszökne. A gyanúsított rendezetlen életkörülményei alapján arra is következtetni lehet, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
 
A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így 2019. február 11-ig letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Miskolc, 2019. január 11.

 

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály