Miskolci Törvényszék – Másodfokon jogerőre emelkedett a jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt kiszabott 6 év szabadságvesztés

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a 2021. október 25-én megtartott nyilvános ülésen ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, akivel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt folyt eljárás.

Az elsőfokon eljárt Tiszaújvárosi Járásbíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2019 őszén Hollandiába utazott, ahol a későbbi magyarországi értékesítés céljából vásárolt egy kisteherautót, majd hazatért. Első útja egy ismerőséhez vezetett, akivel a Hejőbába és Szakáld közötti félreeső földúton elszívtak 1-1 szál marihuánás cigarettát. A környéken járőrszolgálatot ellátó   rendőrök igazoltatták a két férfit és átvizsgálták a vádlott autóját, ahol különböző kábítószer gyanús porokat, olajokat és növényi törmelékeket találtak és foglaltak le, később a nyomozó hatóság a vádlott miskolci lakásán is további kábítószer tartalmú növényi törmelékeket, porokat és tablettákat talált.

Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredményeként megállapítást nyert, hogy a vádlott birtokából lefoglalt anyagok marihuánát, amfetamint, kokaint és LSD-t tartalmaznak, melyek együttes tiszta kábítószer hatóanyag tartalma a jogszabályban meghatározott jelentős mennyiség alsó határának több mint kétszerese.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, amellyel szemben a vádlott és védője fellebbezett.

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőre emelkedett.

Miskolc, 2021. október 25.

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály