Miskolci Törvényszék - Saját nagybátyját rabolhatta ki 

Szervezeti egység
Miskolci Törvényszék

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2019. január 6-ig letartóztatta azt a fiatalkorú gyanúsítottat, aki társával együtt a felsőzsolcai nagybátyjához törhetett be azért, hogy tőle sört és pénz szerezzenek. 

A gyanú szerint a fiatalkorú férfinek a társa belökte a bejárati ajtót, majd a házban a sértettől sört követeltek. Ekkor a férfi még kizavarta őket és távoztak. Azonban újra visszamentek, és a társa bántalmazta a sértettet, aminek következtében a földre esett, és elvették a nála levő 30.000.- forintot. 

A fiatalkorú gyanúsított 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha bűnösnek mondja ki a bíróság, ez pedig megalapozza szökése, elrejtőzése veszélyét. 

Jövedelemmel sem rendelkezik, és amikor a rendőrség este kereste, a törvényes képviselő sem tudta, hogy hol tartózkodik. Az is feltehető, hogy az ezidáig elő nem állított társával, vagy esetleges tanúkkal összebeszélne, megnehezítve ezáltal a büntetőeljárást. A bűncselekmény különös tárgyi súlya is megállapítható, hiszen a cselekményt az esti órákban, egy áram nélküli, sötét lakásban, közvetlen rokona sérelmére követhette el, ezért a bíróság indokoltnak tartotta letartóztatását, melynek helyszíne javítóintézet. 

Miskolc, 2018. december 6.

 

Miskolci Törvényszék Sajtóosztály