Nyíregyházi Törvényszék - Annyit ivott, hogy nem érzett szúrást

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

Hét év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte 2023. július 11-én a Nyíregyházi Törvényszék a távollétében azt az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat, aki ittasan csaknem halálra szúrta az élettársát.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és élettársa hajléktalanként éltek Nyíregyháza területén. 2022 nyarán a délutáni órákban közösen italoztak, elfogyasztottak két liter bort, majd amikor enni kezdtek, az étel szeletelésére használt bicskával Sz.F. vádlott minden előjel nélkül, köldök alatti területen, közepes erővel megszúrta a mellette ülő sértettet, aki a szúrást ittassága miatt nem érezte, fájdalmat ekkor nem okozott neki.
Néhány nap elteltével azonban a sértettnél erős hasi fájdalmak jelentkeztek, kórházba kerülését követően azonnali műtéti beavatkozás vált szükségessé.
A vádlott a szúrással olyan súlyos sérülést okozott, amely életveszélyes állapotot idézett elő.

Az ítélet nem jogerős, bár a vádlott ismeretlen tartózkodási helye miatt a tárgyaláson nem volt jelen, a védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés végett jelentett be fellebbezést, míg az ügyész a döntést tudomásul vette.

Nyíregyháza, 2023. július 11.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály