Nyíregyházi Törvényszék – Brutálisan megölte gyerekkori barátját - tárgyaláson folytatódik az eljárás

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

A Nyíregyházi Törvényszék 2023. július 4-én előkészítő ülést tartott az L.E. vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében indult eljárásban.
A vádirat szerint L.E. vádlott és a sértett azonos munkahelyen dolgoztak, illetve a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. 2022. november 29-én a sértett felkereste lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek, melytől egy idő után súlyoson ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak. L.E. több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő - az ittasság és bántalmazás folytán mozgásában akadályozott – sértettet, felső testével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a korábban magához vett zsebkéssel többször oly módon a nyakába döfött, hogy nem csupán megszúrta, hanem fel is hasította a sértett nyakát. A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a helyszínen elhalálozott.

Az előkészítő ülésen a vádlott nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, de akként nyilatkozott, hogy a történtekre nem emlékszik. Mivel a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, a bíróság 2023. szeptember 28-án folytatja az eljárását, amikor is tárgyalást fog tartani, ahol a vádlott kihallgatása és tanúk meghallgatása várható. 

Nyíregyháza, 2023. július 04.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály