Nyíregyházi Törvényszék - Ismeretlen folyadékkal akarta megitatni a sértettet, letartóztatta a bíróság a férfit

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. szeptember 22-én a személyi szabadság megsértésének bűntette miatt indult eljárásban elrendelte S.A. gyanúsított letartóztatását 2021. október 22-ig. 

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. szeptember 19-én egy Szabolcs megyei településen kerékpározott és azzal az utcán sétáló sértett mögé hajtott. Mikor a lány mögé ért, egy hirtelen mozdulattal megragadta tarkóját és a kezében lévő üvegből ismeretlen eredetű folyadékot próbált a lány szájába önteni. A sértett próbált szabadulni a sértett szorításából, de eredménytelenül. Rövid idő elteltével a férfi elengedte a sértettet, majd távozott a helyszínről.

A férfi büntetett előéletű, legutóbb a Nyíregyházi Járásbíróság 2020-ban ítélte felfüggesztett börtönbüntetésre, jelenlegi tettét a gyanúsított ezen büntetés próbaideje alatt követte el, sőt más, hasonló bűncselekmény miatt is van vele szemben folyamatban büntetőeljárás. Mindezek alapján a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be vele szemben.    

Nyíregyháza, 2021. szeptember 23.

Nyíregyházi  Törvényszék Sajtóosztály