Nyíregyházi Törvényszék – Istállóban ásta el a nőt

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte 2024. június 25-én a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2022-ben élve elásta a párját.

Az ítélet tényállása szerint R.M. vádlott és a sértett 2021 óta éltek élettársi kapcsolatban. A vádlott féltékenysége miatt gyakran veszekedtek, egy ilyen alkalommal a férfi a szeménél megütötte a nőt, majd többször meg is pofozta.
2022. március 9-én a felek között újból vita alakult ki, ekkor a vádlott az udvaron található fadarabbal fejen ütötte a sértettet, majd a tűzifaként szolgáló halomból kivett egy nyolc centiméter vastagságú fahasábot, mellyel a sértett lábszárát megütötte, majd még egy húsklopfolóval is ráütött a hátára két esetben.
Március 11-én a vádlott arra ért haza a munkából, hogy a sértett eszméletlenül fekszik a hálószobában. A vádlott – tartva attól, hogy ellene büntetőeljárás indul – a házuk udvarán található istállóba ásott egy mély gödröt és az eszméletlen, de még életjeleket mutató nőt elásta úgy, hogy előtte az alsó és felső testére szemeteszsákot húzott.
A sértett halálát az élve eltemetéssel járó fulladás okozta.

A bíróság döntése alapján a vádlott az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésből legkorábban huszonöt év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős, bár az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője részben felmentés, részben enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Nyíregyháza, 2024. június 25.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály