Nyíregyházi Törvényszék - Letartóztatta a bíróság az ismerősét hasba szúró férfit

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. szeptember 14-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban elrendelte fiatalkorú H.B.G. gyanúsított letartóztatását 2021. október 14-ig. 

A megalapozott gyanú szerint a 17 éves férfi 2021. szeptember 11-én egy Szabolcs megyei településen szóváltásba keveredett ismerőseivel, majd lökdösődés, dulakodás alakult ki közöttük. Ennek során a gyanúsított egy késsel hasba szúrta és az arcán megvágta az egyik sértettet, aki életveszélyes sérülést szenvedett. 
A másik két férfit a gyanúsított szintén az arcán sebesítette meg, ők 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakban van. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.
Figyelemmel arra, hogy különösen súlyos bűncselkemények – életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos tesi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette - elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság a férfit, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozó hatóság előtt elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne vagy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást. Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatását, amit a gyanúsított életkora miatt az illetékes javítóintézetben kell végrehajtani. 

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be vele szemben.    

Nyíregyháza, 2021. szeptember 14.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály