Nyíregyházi Törvényszék - Letartóztatták a nagyecsedi rablás gyanúsítottját

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

Rablás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. február 11-én elrendelte Zs. Zs. gyanúsított letartóztatását. 

A nyomozás eddigi adatai alapján az ittas állapotban lévő gyanúsított 2019. február 07-én este egy nagyecsedi házba bement, ahol az ott élő 76 éves férfi torkához kést téve pénzt követelt tőle. A sértett közölte vele, hogy nincs pénze, de a gyanúsított meglátta az asztalon lévő pénztárcáját és abból 270.000.- forintot kivett, majd magához vette az idős férfi mobiltelefonját is. A gyanúsított további pénzt követelt a sértettől, akit a magával vitt vascsővel fejbe vert. A gyanúsított a sértett otthonában további értékek után kutatott eredménytelenül, majd az idős férfit megfenyegette, hogy ha szól a rendőrségnek akkor megöli őt, ezután elmenekült a helyszínről. A sértett a gyanúsított általi bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett el. A gyanúsítottat rövid időn belül elfogták.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított által elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, ugyanis a gyanúsított a terhére rótt bűncselekmények miatt 5 évtől 13 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, valamint a gyanúsítottal szemben fennáll a bűnismétlés veszélye is. 

A végzés végleges. 

Nyíregyháza, 2019. február 11. 

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály