Nyíregyházi Törvényszék - Nagy mennyiségű kokaint nyelt le – letartóztatta a bíróság

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

Megszerzéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. október 19-én H.E. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. október 7-ét megelőzően közel 1,5 kg kábítószert szerzett meg, melynek egy részét lenyelte, egy részét pedig a ruhájába rejtette.
Ezt követően a gyanúsított a máriapócsi vasútállomás előtt rosszul lett, ezért ellátása érdekében mentőt hívtak hozzá. A helyszíni ellátást követően H.E. gyanúsítottat életveszélyes állapotban kórházba szállították, ahol műtéti úton 57 db kapszulában 636,4 gramm kábítószer gyanús anyagot távolítottak el szervezetéből, illetve kabátjában további 75 db kapszulát találtak a rendőrök.

A gyanúsított büntetett előéletű. A jelen eljárás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára és a várható büntetés nagyságára tekintettel a bíróság szerint joggal lehet tartani attól, hogy a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, esetleg az eljárásban részt vevő tanúkat megkísérelné befolyásolni, ezért elrendelte letartóztatását. 

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Nyíregyháza, 2023. október 19.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály