Nyíregyházi Törvényszék - Nyíregyházi bankautomatából akart pénzt szerezni egy férfi – letartóztatta a bíróság 

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. november 27-én lopás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 2020. december 27-ig elrendelte K.J. gyanúsított letartóztatását. 

A megalapozott gyanú szerint a 20 éves férfi 2020. november 26-án éjjel egy Nyíregyháza csöndes kertvárosi részén kihelyezett bankautomata kezelőpaneljét szétverte, majd felfeszítette az automatát védő lemezépület hátsó részét is. A gyanúsított több oldalról próbálta megnyitni a bankautomatát azért, hogy a benne található készpénzt ellopja. Cselekményét észlelte egy közelben tartózkodó biztonság őr, értesítette a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfit. A bankautomatában 9.015.000 Ft készpénz volt. 

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított korábban már állt bíróság előtt, 2017-ben hasonló jellegű bűncselekmények miatt hosszabb tartamú javítóintézeti nevelésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság. Az intézetből idén májusban bocsátották el. Rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, a lakhatási körülményei nem rendezettek, így a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását. 
A végzés végleges. 

Nyíregyháza, 2020. november 27.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály