Nyíregyházi Törvényszék - Összeszurkálta édesanyja élettársát, letartóztatta a férfit a bíróság

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. szeptember 13-án elrendelte Sz.Z. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.
A megalapozott gyanú szerint Sz.Z. 2023. szeptember 10-én ittas állapotban megjelent édesanyja Szabolcs megyei házánál, ahol az asszony élettársával italozni kezdett. 
Ennek során a két férfi között vita alakult ki, ami miatt Sz.Z. hazament, magához vett egy konyhakést, majd visszament édesanyja házába. Édesanyja élettársa ekkor az ágyon hanyatt fekve pihent, mely során a gyanúsított a mellkasát, nyakát és combját is megszúrta a nála lévő késsel, valamint az orrát megvágta. Az asszony mikor észlelte a történteket, értesítette a mentőket. 
Ezt követően a gyanúsított a helyszínről elmenekült.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozás kezdeti szakban van. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, több büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban és fenti cselekménye alapján egy kiemelten súlyos - akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja az ügyészség. Erre tekintettel fennál a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszökne, vagy elrejtőzne, ezért elrendelte a letartóztatását. 

A végzés végleges, mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette.

Nyíregyháza, 2023. szeptember 13.