Nyíregyházi Törvényszék- Szóváltás közben megfojtotta barátját a gyanúsított, letartóztatta a bíróság

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. március 31-én az emberölés bűntette miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte S.M. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett évek óta ismerték egymást, barátok voltak és együtt is laktak egy Szabolcs megyei kistelepülésen. 2021. március 28-án a kora esti órákban a gyanúsított egy családi összejövetelről érkezett haza otthonukba, és a konyhában ittas állapotban találta a sértettet. Szóváltás alakult ki közöttük, mely során a gyanúsított megfojtotta barátját. Később a férfi segélyhívó számon kérte a rendőrség és mentők segítségét, akik a helyszínre érve már csak a sértett halálát tudták megállapítani. 
Az ukrán-magyar kettős állampolgárságú gyanúsított bár büntetlen, jelenleg egy kiemelten súlyos – akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. 
Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozó hatóság elől elszökne vagy elrejtőzne ezért elrendelte letartóztatását. 

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. 

Nyíregyháza, 2021. március 31.

Nyíregyházi  Törvényszék Sajtóosztály