Nyíregyházi Törvényszék - Tanúk meghallgatásával folytatódik a nyíregyházi késelő ügye

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

A Nyíregyházi Törvényszék tárgyalást tartott a nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kifosztás és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt K.A. vádlottal szemben folyamatban lévő büntető ügyben 2020. január 12-én. 

A tárgyaláson a vádlott elismerte, hogy a sértetteket megtámadta, viszont tagadta, hogy nyereségvágyból követte el a bűncselkeményeket és azt is, hogy a bolti eladó életét ki akarta volna oltani. 
Tanúként hallgatta meg a bíróság a vádlott volt élettársát és édesapját, akik a férfi személyiségére és életkörülményeire tudtak nyilatkozni.  

A vádirat szerint a férfi 2017 elején elvesztette munkahelyét, de azt titkolta családja előtt. Megélhetését örökségéből és családi ingatlanok értékesítéséből fedezte, mindennapjait többnyire kocsikázással töltötte. 
2018. november 16-án egy kisvárdai parkolóban a sértett szexuális szolgáltatást ajánlott a vádlottnak, amit ő elfogadott. A férfi egy kieső, fás bokros területre vitte autójával az asszonyt, de ott nézeteltérés alakult ki közöttük. Ennek során a férfi megütötte, majd egy késsel többször megszúrta a nőt. A sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. Ezután a férfi elvette értékeit, majd a holttestet egy műanyag fóliába csomagolta és gépkocsija csomagtartójába tette. 
2018. november 22-én a férfi – vásárlást színlelve - bement egy nyíregyházi női ruházati üzletbe, hogy onnan pénzt szerezzen. Ezért töltött lőfegyverét és egy konyhakést is vitt magával. A férfi a boltban nézelődött, kiválasztott egy női ruhaneműt, majd a kasszához ment. Belépett a pult mögé, kihúzta a váltópénzes fiókot és közben pisztolyával nagy erővel arcon ütötte az ott dolgozó eladót, aki a földre esett. Ezután a nő csípőjére ült és miközben a sértett segítségért kiáltott, a vádlott a nála lévő konyhakéssel többször megszúrta a sértettet. 
Egy közelben tartózkodó férfi meghallotta a segítségkérést, és dörömbölni kezdett a ruhabolt kirakatán, miközben telefonon értesítse a rendőrséget, a vádlott elmenekült a helyszínről. 
A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. 

A vádlottat a rendőrök 2018. november 23-án otthonában tartóztatták le. Autójában lőfegyvert és több lőszert is találtak, melyek tartására a férfi nem rendelkezett engedéllyel. 

A bíróság 2021. január 14-én további tanúk kihallgatásával folytatja az eljárást. 

Nyíregyháza, 2021. január 12.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály