Nyíregyházi  Törvényszék - Visszautasítás miatt kis híján embert ölt

Szervezeti egység
Nyíregyházi Törvényszék

Emberölés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek és ítélte tíz év börtönbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre a Nyíregyházi Törvényszék 2023. szeptember 26-án azt a vádlottat, aki kis híján halálra verte a közeledését visszautasító nőt.

Az ítélet tényállása szerint a vádlott érzelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a sértettel, azonban a nő ezt visszautasította. 2021. október 21-én a vádlott napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen. Amikor a sértett a lakása elé ért, a férfi hátulról megtámadta, egy korábban magához vett kapupánttal több alkalommal a fejét megütötte és közben megöléssel fenyegette. A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, aki a nő segítéségére sietett, a vádlottat a földre teperte, így megakadályozta a további bántalmazást.  

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a sértett életét kioltsa, annak elmaradása csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés végett nyújtott be fellebbezést, míg az ügyész fenntartja a nyilatkozattételre a rendelkezésére álló három napos határidőt.

Nyíregyháza, 2023. szeptember 26.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály