Pécsi Törvényszék - Elsőfokú ítélet 13 rendbeli csalás vétsége miatt 

Szervezeti egység
Pécsi Törvényszék

A Pécsi Járásbíróság a 2019. október 9-én megtartott tárgyaláson K. K. vádlottat 13 rendbeli – amelyből 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett – csalás vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Egy korábbi ítéletének végrehajtása során alkalmazott feltételes szabadságot megszüntette, 15.359 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, illetve összesen 12.088 forint kártérítés megfizetésére kötelezte öt sértett részére.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi személyiségzavarban szenved, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű.
Legutóbbi elítélését követően hajléktalanként élt, ezalatt a 2018. március 13. és április 18. közötti időszakban Budapesten, Pécsett, Attalán, Dombóváron különböző vendéglátóipari egységekbe – hotel bárjába, étterembe, benzinkút shopjába – tért be, ahol a fizetési szándékát illetően tévedésbe ejtette a kiszolgáló személyeket, majd az élelmiszerek, italok elfogyasztását követően fizetés nélkül távozott, ezzel kárt okozva az egységek üzemeltetőinek.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés végett fellebbeztek, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a bíróság határozata nem jogerős.

Pécs, 2019. október 10.

Pécsi Törvényszék Sajtóosztály