Pécsi Törvényszék - Jogerős ítélet személyi szabadság megsértésének bűntette miatt

Szervezeti egység
Pécsi Törvényszék

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános előkészítő ülésen meghozott ítéletével B. N. J. vádlottat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt egy év hat hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi haragudott a fia osztálytársára, a 2009. április 30-án született kiskorú P. G. D. sértett fiúra, mivel azt hallotta róla, hogy a fiának kábító hatású anyagot kínált megvételre.

A vádlott 2023. augusztus 8-án 21 órakor ittas állapotban a lakóhelyén tartózkodott egy baranyai községben, amikor meglátta a szomszéd háznál a kiskorú sértettet, ezért kiment az utcára, majd a ház előtti járdán állva odahívta magához a fenti ház lépcsőjén ülő kk. P. G. D.-ot azzal, hogy beszélni akar vele.

A kiskorú sértett odament a vádlotthoz, aki ekkor kiabálva számonkérte rajta, hogy miért árul drogot a fiának, amit a sértett tagadott, mire a vádlott ideges lett és egy alkalommal meglökte őt. A sértett a lökés miatt megijedt és beszaladt a szomszéd ház udvarára. A vádlott utánament, és az udvar közepén elkapta, megfogta a pulóverét és annál fogva kirángatta a sértettet a ház előtti járdára, majd a járdán szitkozódások közepette tovább rángatta a házáig, ahol – miközben továbbra is fogta a sértett pulóverét – nekilökte P. G. D.-ot a házához tartozó kerítésnek.

A vádlott ezt követően felszólította a sértettet, hogy várja meg a kerítésnél, amíg kihozza a láncfűrészt. Ezt hallva a sértett ellökte a vádlott kezét és futva elhagyta a helyszínt.

Az ítélet jogerős.

Pécs, 2024. június 24.

Pécsi Törvényszék Sajtóosztály