Pécsi Törvényszék - Letartóztatás garázdaság vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt

Szervezeti egység
Pécsi Törvényszék

A Pécsi Járásbíróság 2020. október 29-én  egy hónapra elrendelte egy mohácsi férfi letartóztatását személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás és garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2020. október 27-én, a délelőtti órákban a lakóhelyén található társasház udvarában magához vett egy Stihl láncfűrészt és annak indítása közben felesége felé kiabálta, hogy „megöllek”. A sértett nő megijedt, bemenekült a lakóházba, az ajtót becsukta. A gyanúsított ezt követően a becsukott ajtóba vágott a láncfűrésszel.
A sértett ekkor három gyermekével a lakásból és az udvarból elmenekült.
A gyanúsított ezt követően a szomszéd ház előtti járdaszakaszon, egy építkezésen dolgozó férfihez ment oda -egy vasrúddal többször a földre ütve – azzal a kérdéssel, hogy „kit kell eltemetni”, majd visszament a társasházba, ahol nem találta otthon a feleségét és gyerekeit. A gyanúsított ekkor a társasház felső szintjén albérletbe kiadott lakás üveges ajtaját berúgta, majd megkérdezte, hogy hol a családja. Az ott lakó nő közölte vele, hogy a családja elmenekült. A gyanúsított ekkor a házzal szembeni parkolóba ment, ahol a tulajdonát képező és egy másik személygépkocsit is megrongált a kezében lévő vascsővel úgy, hogy azok szélvédőjét, ablakait betörte.
A gyanúsított cselekményei kihívóan közösség ellenesek és alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást keltsenek.

A gyanúsított ellen több – hasonló jellegű - büntetőeljárás is folyamatban van, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Pécs, 2020. október 29.

Pécsi Törvényszék Sajtóosztály