Pécsi Törvényszék - Letartóztatás szeméremsértés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt

Szervezeti egység
Pécsi Törvényszék

A Pécsi Járásbíróság 2023. szeptember 21-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra szeméremsértés vétsége és személyes adattal visszaélés vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2023. július 10-étől kezdődően, valótlan adatokkal az interneten több Facebook valamin Skype profilt hozott létre és ezen, különböző felhasználóneveket használva több ízben vette fel a kapcsolatot a sértett nővel. Nemi vágyának felkeltése és kielégítése érdekében kezdeményezett videóhívásokat, hogy a sértett előtt önkielégítést végezzen. A sértett a hívások többségét nem fogadta. A gyanúsított a sértettet a Skype alkalmazáson keresztül is többször hívta más néven, azonban a sértett az első hívást követően letiltotta.

2023. augusztus 11-én a gyanúsított szintén a Skype alkalmazáson keresztül ismét más álnevet használva 13 hívást indított a sértett felé, melyből a sértett kettőt fogadott, a többit letiltotta. Az egyik hívásban a gyanúsított önkielégítést végzett. 2023. augusztus hónapban további 26 hívást kezdeményezett a gyanúsított a sértett felé, aki azonban ezeket nem fogadta.

2023. augusztus 13-án a délutáni órákban a gyanúsított egy meglévő Facebook profilból töltötte le egy nő fényképét és azzal hamis profilt hozott létre a Skype internetes alkalmazásban, majd azzal egy személlyel videóhívást kezdeményezett, aki előtt önkielégítést végzett. Az esetről a fénykép tulajdonosát a sértett értesítette, akinek a gyanúsított jelentős érdeksérelmet okozott.

A gyanúsított- hasonló bűncselekmények elkövetése miatt - büntetett előéletű, legutóbbi büntetéséből 2023.  június 14-én szabadult. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követ el.

A bíróság határozata végleges.

Pécs, 2023. szeptember 22.
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály