Szolnoki Törvényszék - Elutasították a közszereplő, ügyésszel szembeni vádindítványát

Szervezeti egység
Szolnoki Törvényszék

A Szolnoki Törvényszéken lezárult az a büntetőügy, amit dr. Cz. Cs. pótmagánvádlóként indított a vele szemben alkalmazott kényszerintézkedés meghosszabbítása során eljárt ügyésszel szemben. 

A férfi, akivel szemben a Szegedi Törvényszéken zajlik büntetőeljárás előbb feljelentést tett az ügyében eljárt ügyésszel szemben, akiről azt állította, hogy hivatali visszaélést követett el, majd miután a Központi Nyomozó Főügyészség, a Legfőbb Ügyészség által is helyesnek talált módon elutasította a feljelentését, pótmagánvádlóként kívánt fellépni az ügyész ellen. 

A Szegedi Ítélőtábla által az ügy elsőfokú elbírálására kijelölt Szolnoki Járásbíróság 2019. május 27-én meghozott végzésében a férfi vádindítványát elutasította, mivel jelen ügyben a hatályos jogi szabályozás szerint pótmagánvád előterjesztésének nincs helye. 

A pótmagánvádló és jogi képviselője nem fogadták el a döntést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A Szolnoki Törvényszék 2019. szeptember 18-án meghozott, aznap véglegessé vált döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott határozatát helybenhagyta. 

Szolnok, 2019. október 9.

 

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály