Szolnoki Törvényszék - kábítószerrel visszaélés és tiltott állatviadal szervezésének bűntette

Szervezeti egység
Szolnoki Törvényszék
A Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2015. március 17-én meghozott  határozatával helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság ítéletét, melyben F.A. vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószerrel visszaélés bűntettében, kábítószerrel visszaélés vétségében, valamint bűnsegédként elkövetett tiltott állatviadal szervezésének bűntettében, és ezért a vádlottat halmazati büntetésül 3 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. 
 
A megállapított tényállás lényege szerint a vádlott lakóházának több helyiségében, arra rendszeresített eszközökkel marihuánát termesztett. Az 53 tő, különböző fejlődési stádiumban lévő kendernövényt a nyomozó hatóság lefoglalta. 
 
A vádlott 2004. évtől – 2012. február 29-ig bezárólag rendszeresen fogyasztott marihuánát, valamint annak egy részét az élettársa részére átadta.
 
A vádlott 2009. február 28. és 2010. június 26. közötti időben T. településen, otthonában tiltott állatviadal szervezéséhez nyújtott segítséget, oly módon, hogy vállalta a bírói feladatok ellátását a 2010. június 26. napján ismeretlen helyen, két kutya részvételével, ismeretlen személyek által tartandó állatviadalon, melynek szabályait, az ismeretlen személyek által diktált tartalommal, ezen alkalommal írásban rögzítette. Így azt is, hogy az állatviadal tétje 10.000,- forint. Az állatviadal megrendezésére ismeretlen okból nem került sor. 
 
Szolnok, 2015. március 26.
 
A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya