Szombathelyi Törvényszék - Különös visszaeső tolvajokat ítélt el a Sárvári Járásbíróság

Szervezeti egység
Szombathelyi Törvényszék

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen a vádlottak bűnösségét lopás bűntettében állapította meg. Az I. rendű vádlottat, mint különös visszaesőt 3 év börtönre, míg a szintén különös visszaeső II. rendű vádlottat, mint bűnsegédet 2 év- végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre- ítélte, elrendelte továbbá pártfogó felügyeletét. 

A vádlottak 2020. július 1-jén 10 óra körül megjelentek egy celldömölki lakóháznál, ahová a II. rendű vádlott– magát a vízközmű szolgáltató munkatársának kiadva – az ott lakó idős korú, 82 éves sértettet megtévesztve bement, és a sértett figyelmét a víznyomás ellenőrzését színlelve elterelte, szándékosan segítséget nyújtva ezzel az I. rendű vádlottnak, aki ezalatt észrevétlenül bement a házba, és a hátsó szobából, a ruhásszekrényben lévő pénztárcából a sértett megtakarítását, 700.000 forintot jogtalanul eltulajdonított, majd távozott a helyszínről, és rövid idő után követte őt a II. rendű vádlott is.  A vádlottak a bűncselekmény elkövetésével 700.000 forint kárt okoztak a sértettnek, amelyet a II. rendű vádlott teljes egészében megtérített.

Az ítélet a II. rendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, míg az I. rendű vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be.

Szombathely, 2021. október 7.

Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály