Tatabányai Törvényszék - 9 év fegyházat kapott a díler, aki Tatabányán terítette a drogot

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Törvényszék a 2023. június 1-jén tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 9 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 nyarától 2021. május 14-én történt elfogásáig a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől rendszeresen vásárolt kábítószert (metamfetamint, kokaint és marihuánát) azzal a céllal, hogy azt anyagi haszonszerzés végett más személyek részére értékesítse Tatabánya területén. 
A vádlott 2021. május 14-ét megelőzően, 124,28 gramm nettó tömegű kokaint és 87,69 gramm nettó tömegű metamfetamint tartalmazó anyagot szerzett meg tovább értékesítés céljából. A vádlott a kábítószert a tatabányai otthonában tartotta, melyet tőle a nyomozó hatóság a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés során egy mérleggel, vákuum-fóliázó géppel, ismeretlen eredetű MDMA tartalmú tablettával, kokainnal, valamint metamfetaminnal szennyezett tányérral és szívószállal együtt lefoglalt. A lefoglalt kábítószer hatóanyagtartalmának együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,3 -szerese.

Tatabánya, 2023. június 1.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály