Tatabányai  Törvényszék - Autópálya parkolójában fosztottak ki egy alvó férfit, bíróság elé állították az elkövetőket

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Járásbíróság kifosztás bűntette miatt indult ügyben, gyorsított eljárás keretében hozott döntést két román állampolgárságú vádlottal szemben. A bíróság az I. rendű vádlottat 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 78.000 forint pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 52.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlottak 2024. június 18-án 23 óra körül egy német hatósági jelzésű gépkocsival az M1 autópálya tatabányai pihenőjében egy személygépkocsi mellé parkoltak. A vádlottak észlelték, hogy a gépkocsi ablakai le vannak tekerve, a sértett a vezető ülésében alszik és a jobb első ülésen van egy pénztárca.
Az I. rendű a telefonjával bevilágított az utastérbe, majd a jobboldali nyitott ablakon keresztül benyúlva a gépkocsi ajtaját kinyitotta, a pénztárcát az ülésről kiemelte és abból kivett 45 euró készpénzt, majd a tárcát az ülésre visszatette.
Az I. rendű vádlott cselekményét a II. rendű vádlott figyeléssel biztosította. A nyomozó hatóság a vádlottak cselekményét észlelte, a vádlottakat már a parkolóban próbálták megállítani, azonban a vádlottak az autópályára felhajtva menekültek a gépkocsijukkal. Az üldözésben négy rendőrségi gépkocsi vett részt, a vádlottakat elfogták, az eltulajdonított készpénzt lefoglalták.

Tatabánya, 2024. június 24.

Tatabányai  Törvényszék Sajtóosztály