Tatabányai Törvényszék - Beismerte tettét a marihuanával kereskedő és azt fogyasztó három férfi

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

Az egyik férfi 2017 második felétől elfogásáig, azaz 2018. június 18. napjáig terjedő időszakban havi rendszerességgel vásárolt móri, illetve tatabányai dílerektől marihuanát 2500 Ft/egység áron. A férfi 2018. évtől nem csak fogyasztotta, hanem a beszerzési áron ismerősének, egy császári férfinak legalább 10 alkalommal adott át kábítószert, valamint két további fogyasztónak is összesen 8 adag kábítószert adott el. 
A császári férfi a megvásárolt marihuanából további négy fogyasztónak, köztük a harmadrendű vádlottnak adott át kábítószert, akikkel azt közösen fogyasztotta el. 
A Komáromi Járásbíróságon 2020. január 16-án megtartott előkészítő ülésen a vádlottak beismerték a bűncselekmény elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság az elsőrendű vádlottat 2 év 2 hónap börtönbüntetésre és 182.500.- forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a másodrendű vádlottat 1 év -2 évre felfüggesztett- fogházbüntetésre, a fogyasztó férfit pedig 200 óra közérdekű munkára ítélte.
Az ítélet jogerős.