Tatabányai Törvényszék - Börtönbüntetést kapott a 2 ittas férfi, akik egy tatabányai buszmegállóban vertek eszméletlenre és fosztottak ki egy férfit

A vádirat szerint az elsőrendű és a másodrendű ukrán állampolgárságú vádlott ittas állapotban 2019. szeptember 7-én 01 óra 15 perc körül egy tatabányai buszmegállónál beszélgettek, amikor a megállóhelyhez ért az ittas állapotú sértett. Az elsőrendű vádlott kötekedni kezdett és talpával derékon rúgta a mellette elhaladó sértettet, amitől a férfi a járdára zuhant. Ezt követően a sértett megpróbált felállni, de az elsőrendű vádlott megrúgta, majd ököllel megütötte, amitől a sértett eszméletét vesztve összeesett.  A bántalmazást követően a vádlottak a földön fekvő, eszméletlen állapotban lévő sértettet átkutatták és ellopták a 38.000 Ft értékű karóráját, valamint a 9.000 Ft értékű nemesacél nyakláncát. 
A sértett óráját a másodrendű vádlott szobájában foglalta le a nyomozóhatóság. 

A bántalmazás során a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, mellkasának zúzódását szenvedte el. 

A Tatabányai Járásbíróság 2021. január 13-án az elsőrendű vádlottat 2 év 2 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra,  4.500 Ft vagyonelkobzásra, míg a másodrendű vádlottat 2 év 1 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 4.500 Ft vagyonelkobzásra ítélte.  Az ítélet jogerős.

Tatabánya, 2021. január 13.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály