Tatabányai Törvényszék - Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi letartóztatását hosszabbította meg a bíróság 

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Járásbíróság nyomázási bírája két hónappal, 2021. június 9-ig meghosszabbította a kábítószer kereskedelemmel gyanúsított tatabányai férfi letartóztatását. 

A megalapozott gyanú szerint a tatabányai férfi 2019 októberétől ismeretlen személytől továbbértékesítés céljából kábítószert – marihuánát és amfetamint – szerzett be, és ebből Tatabányán több személynek is rendszeresen eladott. A tavaly áprilisban tartott házkutatás alkalmával a gyanúsított lakásában nejlonba csomagolt, kábítószergyanús fehér port foglaltak le a nyomozók. 
A nyomozás során kirendelt igazságszakértő szakvéleménye szerint a lefoglalt porból amfetamin volt kimutatható. 

A megalapozott gyanú szerinti bűncselekmény tárgyi súlya, annak szervezettsége, és az érintettek nagy száma alapján tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén olyan magatartást tanúsítana, amely veszélyeztetné a nyomozás eredményességét. A bíróság a letartóztatás meghosszabbításakor figyelembe vette azt is, hogy a gyanúsított ellen különböző bűncselekmények miatt több nyomozó hatóság folytat párhuzamosan nyomozást, korábban is volt büntetve, így tartani lehet attól, hogy a letartóztatás megszüntetése esetén újabb bűncselekményeket követne el. 

A bíróság végzése nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene. 

Tatabánya, 2021. április 7.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály