Tatabányai Törvényszék - Közérdekű munkára kötelezte a bíróság az oroszlányi utcai verekedésben résztvevő férfiakat

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben bírálta el annak a két férfinek az ügyét, akik 2021. január 13-án, délután verekedtek össze az oroszlányi Petőfi Sándor utcai dohánybolt előtt. 
A megállapított tényállás szerint a két vádlott összeszólalkozott egymással a dohánybolt előtti útszakaszon, amelynek során az I. rendű vádlott a II. rendű vádlottól pénztartozása megfizetését követelte, szidalmazták egymást, majd dulakodni kezdtek. Az I. rendű vádlott egy törött sörösüveggel kergetni kezdte a II. rendű vádlottat, majd a II. rendű vádlott lépett fel agresszíven az I. rendű vádlottal szemben és ismét dulakodásra került sor. A földre eső I. rendű vádlottat a II. rendű vádlott megrúgta, de sérülést nem okozott. Végül a vádlottak rövid szóváltást követően együtt hagyták el a helyszínt. 

A bíróság büntetővégzésében az I. rendű vádlottal szemben garázdaság bűntette miatt 300 óra, a másodrendű vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt 250 óra közérdekű munkát szabott ki. A végzés jogerős.