Tatabányai Törvényszék - Letartóztatás lopás vétsége ügyében

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Komáromi Járásbíróság a 2023. szeptember 22-én tartott ülésen, lopás vétsége miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinek, aki megfenyegette a vagyonőrt, aki tetten érte. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a bizonyítás megnehezítésének megakadályozás érdekében, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés végleges.

Az indítvány szerint a férfi 2023. szeptember 19-én a komáromi áruház ruházati osztályán levett a bizsuékszerek tartójáról 7 gyűrűt, 2 fülbevalót, 1 karkötőt, 2 nyakláncot és 1 napszemüveget, melyeket a ruházatába rejtett, ezután 2 áruvédelmi eszközzel ellátott blúzt is magához vett, azokról a kemény etikettet letépte, és a ruhákat ugyancsak a ruházatába rejtette. A férfi ezután el kívánta hagyni az áruházat, azonban a biztonsági őr ellenőrzés alá vonta és előkerültek a nála lévő termékek. Az elkövetési érték 47.550 forint. 
Másnap a férfi egy másik komáromi áruházban 2 szeszesitalt vett magához, az azokon lévő áruvédelmi eszközöket lekaparta, majd az italokat a táskájába tette és az önkiszolgáló pénztárak felé indult. A gyanúsítottat a vagyonőr ellenőrzés alá kívánta vonni, azonban a tolvaj ezt figyelmen kívül hagyta és távozott az üzletből, miközben közölte az őrrel, hogy vigyázzon magára, mert az üzletvezetővel együtt megüti. 

A férfivel szemben két másik büntetőeljárás is folyamatban van vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. 

Tatabánya, 2023. szeptember 22.

TatabányaiTörvényszék Sajtóosztály