Tatabányai Törvényszék - Letartóztatásba került a román embercsempész, aki tizenegy afgánt akart illegálisan Ausztriába juttatni

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Komáromi Járásbíróság elrendelte egy embercsempészéssel gyanúsított román állampolgárságú férfi egy hónapra történő letartóztatását. A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. július 24-én, reggel 7 óra körül, Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár térségében, egy lakott területen kívüli, erdős területen 11 fő afgán állampolgárságú személyt vett fel a kocsijába, egy német honosságú, zárt rakterű áruszállító járműbe. Az afgánok Szerbiából érkeztek Magyarországra jogellenesen, érvényes útiokmányok, beutazási és tartózkodási engedély nélkül, céljuk az volt, hogy az embercsempész segítségével Ausztriába jussanak. 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának járőrei 2021. július 24-én, 13 óra 10 perckor, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, Kisigmánd közelében ellenőrzés alá vonták a férfi által vezetett járművet, amelyben a migráns személyeket megtalálták. A sofőr ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

Tatabánya, 2021. július 27.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály