Tatabányai Törvényszék - Magára hagyta a lányait a nő, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A vád szerint a nő 2013 óta egyedül nevelte tizenöt és tizennégy éves lányait. Az anya a gyermekeit tanulmányaiban nem segítette, az iskolával nem tartotta a kapcsolatot, szülői értekezletekre, fogadóórákra nem járt. A nő ráhagyó nevelési módszerének következménye lett a kiskorú sértettek iskolakerülése. 

A vádlott 2018 februárjában szerelmi kapcsolatot létesített egy csornai férfival, majd 2018 márciusában hozzá költözött, két kislányát egyedül hagyta tatai otthonukban, a lányokat nagykorú nővérük nevelte. A nő távozását követően a két kislány egyáltalán nem járt iskolába. A sértettek többször kérlelték a vádlottat, hogy térjen vissza hozzájuk, azonban a vádlott egy idő után teljesen elérhetetlenné vált. A kislányok 2018. április 5-én gyermekotthonba kerültek. 

A vádlott viselkedése mindkét kiskorú sértettnél érzelmi, erkölcsi sérülést eredményezett.
A Tatai Járásbíróság a 2021. január 22-én tartott tárgyaláson a vádlottat 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének a bűntette miatt, 1 év – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaidejére elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős.

Tatabánya, 2021. január 22.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály