Tatabányai Törvényszék - Meghosszabbította a bíróság annak a 85 éves férfinek a letartóztatását, aki Esztergomban a főbérlőjét szúrta meg

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. január 12-én tartott ülésen, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben 3 hónappal meghosszabbította annak a 85 éves férfinek a letartóztatását, aki késsel szúrta meg a főbérlőjét Esztergomban. A bíróság álláspontja szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.  A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be ellene.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a sértett tulajdonában lévő esztergomi pinceépület alsó szintjén lakott. 2021. július 15-én reggel a sértett a pinceépületnél megjelent, és intézkedni kezdett az épület rendbetételének előkészítése érdekében. Ez érintette a sértett további lakhatását, illetve annak feltételeit, emiatt konfliktus, szóváltás alakult ki közöttük.
A gyanúsított 17 óra körül felment a sértett által kizárólagosan használt felső szinten lévő lakrészbe és számon kérte a sértetten, hogy meg akarja változtatni a lakhatás feltételit, majd egy 19 cm-es pengehosszúságú késsel 6 szúrással megszúrta, illetve megvágta a sértettet testének különböző területén. A sértett védekezésül egy széket dobott a gyanúsítotthoz, majd az emeletről leérkezve, az épület előtt összeesett. A sértetthez a szomszéd hívott mentőt, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. 
A gyanúsított letartóztatására 2021. július 16-án került sor.

Tatabánya, 2022. január 12.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály