Tatabányai Törvényszék - Meghosszabbították a lengyel állampolgárságú embercsempész letartóztatását

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A rendelkezésre álló adatok szerint a lengyel állampolgárságú gyanúsított, ismeretlen személyek megbízásából, 2500 eruó díjazás ellenében, 2020. július 16-án 21 óra 30 perc előtt, Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár közelében egy személygépkocsiba felvett öt, Magyarország területére jogellenesen, érvényes útiokmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett szír állampolgárt, azzal a szándékkal, hogy a migráns személyeket jogellenesen a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja. A migráns személyek felvételét követően a gyanúsított a gépkocsival ismeretlen útvonalon Ausztria felé közlekedett, a jármű utasterében 3, a csomagterében pedig 2 migráns személy utazott. 
A rendőrök az M1 autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 93. kilométerszelvényben ellenőrzés alá vonták a gyanúsított által vezetett személygépkocsit, amelynek során a migráns személyeket megtalálták.

A Komáromi Járásbíróság 2021. január 14-én tartott ülésen a gyanúsított 2020. július 17-én elrendelt letartóztatását újabb 3 hónappal meghosszabbította. Döntésénél figyelembe vette, hogy változatlanul fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be. 

Tatabánya, 2021. január 14.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály