Tatabányai Törvényszék - Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság a tatabányai áruházi tolvajt

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésében folytatólagosan elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek azt a férfit, aki több tatabányai üzletből is lopott. A bíróság megállapította, hogy a negyvenegy éves, büntetlen előéletű férfi 2021. február 27-én egy tatabányai műszaki üzletben egy 74.899 forint értékű, a bemutatóasztalon elhelyezett mobiltelefonról eltávolította az elektronikus lopásgátlót, majd másnap visszament az áruházba és a ruházatába rejtve kivitte azt az üzletből.
Ezt megelőzően a férfi 2020. november 18. és 2021. március 22. között négyszer lopott egy tatabányai gyógyszertárból összesen 30.560 forint értékben úgy, hogy a gyógyszeres leveleket kiszedte a dobozból, majd a dobozt a polcok közé dobta, a gyógyszeres leveleket tartalmukkal együtt a ruházatába rejtette.
Az elkövető 2020. november 25-én egy tatabányai drogériából női parfümöt és márkás borotvát kísérelt meg ellopni, de a bolt biztonsági szolgálata feltartóztatta, és a termékeket a férfitől visszavette. 

A bíróság az áruházi tolvajt 180.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta, és kötelezte arra, hogy a műszaki áruháznak és a gyógyszertárnak fizesse meg a lopással okozott kárt. 

Tatabánya, 2021. szeptember 23.

Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály