Tatabányai Törvényszék - Vasvillával támadt apósa barátjára egy tatabányai férfi

Szervezeti egység
Tatabányai Törvényszék

A férfi 2019. január 23-án éjjel telefonon összevitatkozott az élettársa nevelőapjával, mivel utóbbi aznap ittas állapotban a vádlott engedélye nélkül vitte át a szintén ittas barátját lakhatási céllal a vádlott tarjáni házába. A nevelőapa megkérte a vádlottat, hogy személyesen rendezzék a vitájukat.  Hajnalban a vádlott és az élettársa együtt elindultak a férfi tatabányai lakásához, ahol ekkor annak barátja, a sértett is tartózkodott. A nevelőapa és a sértett a házból elindultak a vádlott és élettársa elé úgy, hogy a nevelőapa egy fém botot vitt magával. 
Az ittas sértett és a nevelőapa az utcán találkoztak szembe a vádlottal és élettársával, meglátták, hogy a vádlottnál egy vasvilla van. A vádlott és a másik két férfi kölcsönösen szidalmazták egymást, majd a vádlott a sértettel dulakodni kezdett, a vasvillával megsebezte a sértett mindkét karját. A sértett és a barátja ekkor futva menekültek, a vádlott pedig vasvillával üldözte őket. A sértett a ház melletti kis közbe menekült, a nevelőapa pedig beszaladt a ház udvarára. A vádlott ekkor a sértettre támadt és vasvillájával legalább egy alkalommal kis erővel megszúrta a sértett arcát. 
A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A Tatabányai Járásbíróságon 2020. január 16-án megtartott előkészítő ülésen a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így őt a bíróság 1 év börtönbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte a vele szemben korábban kiszabott 1 év 5 hónap börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős,  a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.